Kisah Cik Putri .. demi Jimmy dan Puppy sanggup korbankan diri nya

Dengan sikap keprihatinan wanita ini terhadap haiwan liar, wanita ini yang selalu beri makan kepada anjing liar dibelakang rumahnya merasa geram dan sedih apabila anjing yang dinamakan Jimmy itu ditangkap dan mahu dibunuh.
Apa yang lebih buatkan wanita ini bertambah marah, pihak yang mahu menangkap anjing itu mempertikaikan status bangsanya hanya kerana niat murninya terhadap seekor anjing!
Ikuti kisah ini selanjutanya dan ia akan membuatkan anda semua kagum dengan wanita ini.

Melayu memang diharamkan buat baik dgn makhluk Allah ni ke?

11081096_808946749140447_6575048179487382902_n
Hari ni benda yg paling aku takut, jadi depan mata sendiri. Ya Allah..tolong..lemah dah semangat aku ni.. Ya Allah..memang tak kuat.. (Maaf, tak ada niat nak burukkan melayu, aku mintak maaf dengan org melayu yg terasa sebab aku ikut perasaan sgt. Pasal pakcik tua tu, aku dah lama sgt pendam rasa marah dgn dia since kes dia racun anjing n kucing kat taman aku ni.Buatkan aku lagi marah, bila aku dah usaha merayu dog catcher ni lepaskan puppy ni, dah nekad aku taknak lepaskan anak anjing ni tadi, tiba2 pakcik tua tu keluar rumah terus paksa dog catcher ni angkut je puppy ni. Sia2kan usaha aku)
Untuk my few indian neighbours tadi, thank you aunty sebab faham. Thanks sebab faham bila ada anjing2 ni berkawal belakang rumah, kes pencuri pun kurang. Maaf sebab bangsa sy tak faham kebaikan haiwan ni, just nampak keburukan yg sebenarnya bukan keburukan pun.
Tadi pegawai meLAYU tu tanya awak ni melayu ke? Kenapa?? Melayu memang diharamkan buat baik dgn makhluk Allah ni ke?? ok, kalau buat baik dengan makhluk Allah ni dikatakan sesat melayu (melayu sesat,bukan islam ok, ada yg manipulasi ayat aku!), aku sanggup sesat sampai bila2! Kau, jiran. Kau bertanggungjawab 100% atas kematian puppy ni kalau betul puppy ni dibunuh nanti. Aku sendiri akan jadi saksi utk puppy ni kat sana nanti. Amin!
Atas dasar rasa sayang terhadap haiwan yang mendalam, wanita ini bernekad untuk lawan habis-habisan demi menyelamatkan Jimmy.

No worries Jimmy, Selagi Tuhan tak tetapkan sampainya ajal kakak, Kakak ada!

11209557_887145121320609_4625310468658433445_n
Alamdulillah!! Jimmy, Ateh n ibu puppy selamat dari kena tangkap dgn MPS! Esok misi keluarkan puppy! Korang2 nak lawan dengan aku sangat kan! Lagi korang report, lagi aku selamat n keluarkan selagi haiwan2 ni hidup!! No worries Jimmy. Kakak ada. Selagi Tuhan tak tetapkan sampainya ajal kakak, Jimmy n kawan2 Jimmy, Kakak ada! Esok kakak applykan lesen utk Jimmy ok. Tapi kena janji dengan kakak, jangan hilangkan colar lagi. Kakak sayang korang. *Ko orang yg kaki report, selagi aku hidup, dan belum sampai ajal budak2 ni atas kebusukan hati korang, selagi tu aku akan lawan!! Korang report suruh tangkap? Aku keluarkan n apply lesen! Korang bunuh? Tak apa, korang jawab sendiri dgn Tuhan bila sampai masa nanti!
Murni sungguh niat Cik Putri ni, semoga Allah membalas segala perbuatan baik anda terhadap haiwan tersebut dan dibalas dengan ganjaran lebih besar oleh Allah. Amin
Sumber : Facebook Cik Putri Credit OH BULAN 
Share on Google Plus

About Kraiboys

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 ulasan:

  1. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Anda Mempunyai MASALAH KEWANGAN ???

    Ingin Menjana DUIT PANTAS ???

    KLIK SINI ===> www.DuitPantas.xyz

    P/S: Peluang Keemasan Seperti Ini Jangan Dilepaskan!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    BalasPadam