Peringatan : Apa yang anda perlu tahu jika berada di Leburaya LPT2 (5Gambar)

Peringatan untuk pengguna Lebuhraya Pantai Timur Fasa 2 (LPT 2) dari Jabor, Kemaman hingga ke Kuala Terengganu mohon berhati-hati dan ambil perhatian perkara-perkara berikut memandangkan sekarang banyak berlaku kemalangan.

1. Keadaan jalan di sesetengah tempat yang beralun dan tidak rata. Pegang stereng dengan kuat terutama bila melalui jambatan dan jalan tidak rata bagi mengelakkan kenderaan terbabas.

2. Tidak digalakkan memandu melebihi 120 km/j kerana banyak binatang yang mungkin melintas secara tiba-tiba seperti kerbau, lembu, babi hutan, anjing dsb.
3. Sepanjang LPT 2 masih belum ada stesen minyak. Sila pastikan anda mengisi penuh minyak sebelum memasuki lebuhraya ini.

4. Jika kenderaan rosak, tunggu di bahagian belakang besi penghadang lebuhraya. Jangan berada di dalam kereta. Pihak peronda LPT 2 akan sentiasa membuat rondaan dan memberi bantuan.

SHARE bagi memberi peringatan untuk semua. Terengganu Darul Iman
Share on Google Plus

About Kraiboys

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ulasan:

Catat Ulasan