Sayu : Balik Ya, Balik Jaga Ibu Bapa Kamu, Jaga Syurga kamu - Pesan Nenek

Sayu rasa hati apabila terbaca kisah seorang nenek tua yang di layan seperti sampah seolah-olah langsung dirinya tiada nilai dan harga. Tergamak hati seorang menantu dan anak lelakinya sendiri menganiayai seorang ibu dan juga merupakan warga emas gara-gara tidak selesa dan tidak suka akan kehadirannya di rumah anaknya. 
Perkongsian cerita yang amat menyentuh perasaan sehingga boleh menitiskan air mata oleh seorang wanita bernama Juliana Edgar di halaman Facebook beliau turut dirasa oleh semua yang membaca kisah nenek ini.

Screen Shot 2016-01-07 at 5.32.36 PMScreen Shot 2016-01-07 at 5.32.56 PM
Persoalannya, dimana nilai kasih sayang seorang anak? Apakah sanggup membiarkan ibu sendiri kelaparan? Sekadar kesilapan terkencing atas katil, rambut banyak gugur itu sudah menjadi lumrah kehidupan apabila menjaga si warga tua ini. 
Sifat kesabaran yang tinggi amat diperlukan. Kecewa rasa hati bila mengenangkan masih ada manusia berhati kejam seperti ini. Peringatan kepada semua, sayangi dan hargailah ibu bapa anda. Pengorbanan dan kasih sayang yang mereka bagi tidak ternilai harganya. Sayang dan jaga lah mereka bagai menatang minyak yang penuh. Hargailah orang tersayang selagi masa masih ada.-Saja Kongsi 
Share on Google Plus

About Kraiboys

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ulasan:

Catat Ulasan